U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Intervisiecoaching voor professionals die een intervisiegroep willen opstarten.

 

Als intervisiecoach begeleid groepen professionals met als doel elkaar te helpen om effectiever te functioneren. Mijn aanpak is gericht op het oplossen van problemen in plaats van het analyseren van de oorzaak.  

 

De focus is gericht op wat goed gaat, wat helpt en wat al is geprobeerd. Je onderzoekt hoe je wilt dat het wordt, hoe je de eigen situatie inschat, meet en evalueert en inventariseert wat nodig is om een stap verder te komen. 

 

Opbouw intervisiecoaching.

De eerste sessies zit ik voor en train ik de groep tegelijkertijd hoe ze zelf hun intervisiegroep kunnen voorzitten. Groepsleden leren werken werken met oplossingsgerichte intervisie methoden, hoe ze voorzitten, casuïstiek inbrengen, goede vragen stellen, adviseren en feedback geven.  

Na enkele sessies weet je hoe je een intervisiegroep voorzit, hoe je effectief van elkaar leert en welke methode past bij welke vraag. Ik train de groep om in korte tijd zelfstandig te werken.

 

Wat levert oplossingsgerichte intervisie op?

Uit onderzoek komt naar voren dat oplossingsgerichte intervisie bijdraagt aan het aanpassen van je werkwijze en verbeteren van je contacten. Verder leer je van de feedback die je van anderen krijgt, je leert naar de kern van een vraag te gaan, vragen uit te diepen en versterkt je communicatieve effectiviteit en adviesvaardigheden.    

 

 

 

Meer weten over het opstarten van oplossingsgerichte intervisie? 

Mail naar ine.alberts@oogvoorjouwontwikkeling.nl en vraag de brochure prorgessiegerichte intervisie op!