U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Coach Methoden

 

De coach aanpak hangt af van jouw vraag en welke werkwijze je aanspreekt. Dit bespreek je in een gratis oriënterend gesprek met Ine Alberts


1. De oplossingsgerichte coaching methodiek

Oplossingsgerichte coaching is praktisch, concreet, gericht op de gewenste werksituatie, al bereikte successen, wat helpt en hoe je daar stap voor stap kunt komen. De vragen die ik stel helpen je voor je zien waar je naar toe wilt, wat je daarvoor al in huis hebt en welke (kleine) stappen helpen om je doelen te bereiken.

2. Intervisie Coaching oplossingsgericht

Als intervisie coach begeleid ik professionals bij het elkaar helpen effectiever te functioneren. Ik begeleid intervisiegroepen om in korte tijd zelfstandig te kunnen werken. Mijn aanpak is gericht op het oplossen van problemen. De focus is gericht op wat goed gaat, wat helpt, hoe het moet worden, schaalvragen, het inschatten van de eigen situatie en wat nodig is om daar te komen. 

3. Drijfverenonderzoek: inzicht in wat je drijft

Het drijfverenonderzoek geeft inzicht in waar je echt gedreven in bent. Als je je drijfveren kent, weet je beter wat je kracht is, waar je energie van krijgt, wat energie kost en wat je valkuilen zijn in de samenwerking met anderen 

4. Talentenonderzoek: zicht op je eigen talentenprofiel

Met behulp van een talentontdekker breng je je talenten in kaart. Na het latent onderzoek ken je, je specifieke talenten beter, weet je hoe je ze kunt versterken, hoe je met meer plezier je werk kunt doen en dit kunt vertalen in je huidige of nieuwe baan. 

5. Je profiel vertalen naar mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Ik begeleid je bij het opstellen van je persoonsprofiel, het doen van onderzoek naar loopbaanmogelijkheden en het opstellen van een (functie)zoekprofiel. Met een persoons- en zoekprofiel vind je effectiever banen die bij jou passen.